Adelaide
24 Februari 2013 | Australië, Adelaide
Aangekomen in Adelaide (Australië), ga je weer van de ene rij naar de andere; paspoortcontrole, visumcontrole, tassen ophalen, tassen controle. Er is een tijdsverschil van zo'n 3 uur met Nieuw Zeeland en dit is dan ook een beetje de eerste stap terug naar de Nederlandse tijd...
Op het vliegveld heb ik een shuttlebus naar mijn hostel genomen. Daarna meteen naar Peterpans (reisorganisatie) om mijn trip in Australië definitief te plannen. Dat koste nog wat moeite en eigenlijk was ik er ook te moe voor, maar... alles is geboekt!! Het is een beetje duurder geworden dan verwacht, maar ik heb nu alles wat ik wil doen. Inclusief de toer tussen Broome en Perth, maar nu ga ik van Perth naar Broome (en tussendoor wat heen en weer vliegen..) Het is weer een strak schema geworden, maar ach...
Daarna ben ik teruggegaan naar het hostel en heb ik eigenlijk niks meer gedaan. Ik was bekaf. Grotendeels door het weinige slaap, maar ook door de temperatuur. Man, wat is het hier warm!! Om half 5 was het nog 32 graden... Dat is wel even omschakelen met Nieuw Zeeland, waar het overdag gemiddeld 25 graden was met een heerlijk briesje. In de avond koelde het wel altijd af in Nieuw Zeeland, maar hier blijft het wel erg lekker.
's Avonds heb ik bij het hostel wat rondgehangen met een groepje mannen uit Ierland en Engeland. Heerlijk die accenten door elkaar :-s Het was erg gezellig, maar ik ben op tijd mijn bedje ingedoken.
De volgende dag heb ik het weer lekker rustig aan gedaan. Ik werd om 9.30 uur heerlijk bezweet wakker (het koelt hier echt niet af...). Het bleek dat er nogal wat bedbugs aanwezig waren in het hostel, dus het hele hostel werd ondersteboven gezet. Alle kamer werden professioneel gedesinfecteerd en alle bedden afgehaald. Mijn tas heb ik op het balkon neergezet en die laat ik daar ook staan tot vertrek. Just in case...
Ik heb de hele ochtend lekker in de achtertuin van het hostel, in de schaduw, gezeten. Daarna nog even naar Peterpans om alles nog een keer door te nemen en uit te printen. Ik hoef nu alleen nog maar voor een aantal dagen eten te kopen en de rest krijg ik tijdens de tours. Ik wilde naar het centrum gaan, maar het was echt te warm om verder te lopen. Dus ben ik op de terugweg rustig langs de Central Market gelopen. Dat is een soort markt, maar dan in een grote hal. Eten gekocht voor die avond en daarna terug naar het hostel. 's Avonds weer gezellig zitten kletsen met hetzelfde groepje als de dag ervoor. Ik heb weinig gedaan, maar het was wel een gezellige dag!
De dag erna ben ik mijn was gaan doen, voor het geval dat er bedbugs in mijn tas zouden zitten. Die stond namelijk naast een bed die er last van had... Gelukkig moest ik ook veel wassen en nu heb ik maar meteen al mijn kleren gewassen. Ik wilde nog even naar de Kmart om een slaapzak te halen. Ik kan die wel huren bij de toerorganisaties, maar bij Kmart is die 10 dollar. Maar ik had geluk: in het hostel lag al een aantal weken een slaapzak en ze wilde die met alle liefde voor mij wassen, zodat ik de slaapzak kon gebruiken! Daarna ben ik 's middags even het centrum in gegaan. (ik moet toch wat van Adelaide zien...) Daarna weer terug naar het hostel, waar iedereen terug kwam van een lange dag werken. We hebben gezellig wat biertjes gedronken en wat afgelachen. Die avond dacht ik dat ik last had van muggenbulten die op kwamen zetten. Om 2.00 uur mijn bedje ingegaan. De volgende ochtend werd ik wakker en het bleken geen muggenbulten te zijn, maar de bedbugs hebben me te grazen genomen... Mijn rechterarm ziet er nu rood gestippeld uit en jeuken!!! Meteen naar de apotheek gegaan voor een zalfje en meteen wat pilletjes genomen, want mijn arm begon ook wat te zwellen.
Blij dat ik al mijn was had gedaan en nog aan de lijn had hangen. Die dag vooral besteed aan het inpakken van mijn tas en gezellig rondhangen in het hostel. Het was een behoorlijk warme en benauwde dag, dus echt rustig aan gedaan. Adelaide was leuk, maar ik heb er niet zo heel veel van gezien. Ik heb vooral rustig aan gedaan en geprobeerd te wennen aan de weersomstandigheden. Met gemiddeld 38 graden toch een heel verschil met Nieuw Zeeland.
's Avonds de bus gepakt naar Alice Springs, met heerlijke weersvooruitzichten... Gemiddeld 40+.... Maar ik heb er heeel veeel zin in!!
x Debbie
p.s. Dit keer niet veel foto's. Maar ja, ik heb dan ook niet veel gezien van Adelaide... Maar dat ga ik helemaal goed maken bij Alice Springs!
01 Maart 2013 - 19:09
Marion:
Geniet van je laatste weken !! Enne..niet te bruin worden he haha.liefs papa&mama