Wellington - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van downunderdebbie - WaarBenJij.nu Wellington - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van downunderdebbie - WaarBenJij.nu

Wellington

Blijf op de hoogte en volg

18 Januari 2013 | Nieuw Zeeland, Wellington

Aangekomen in Wellington, regende het heel hard, dus zijn we meteen naar ons hostel gegaan. Ik had daar een 10dorm geboekt, maar toen ik op de kamer kwam, was het een 4 persoonskamer met een 2 persoonsbed... Ik naar de receptie; ik mocht gebruik maken van het 2 persoonsbed, maar hoefde die niet te delen. Tenzij ik het zelf wilde ;-) Ik bleek een upgrade te hebben gekregen, geen extra kosten, wahoe!! Na 2 uur nog een keer naar de receptie, om te vragen of er nog meer mensen op mijn kamer kwamen; nee, ik had het helemaal voor mezelf alleen. Wat een luxe!! En dan is er 's avonds ook nog eens een gratis snack! Die kan je voor 2 dollar 'upgraden' voor een maaltijd.
Eerst ben ik bezig geweest met mijn planning voor het zuidereiland. Die is af en ik heb genoeg tijd om alles daar te doen en te zien wat ik wil.
Daarna naar de gratis snack; pasta met kip en champignons.... Toch maar aardappeltjes en broccoli zelf gemaakt. Want een bodem was wel nodig, want we zouden daarna gaan stappen en 'battelen' met de andere bus. Ik heb de eer van onze bus hoog gehouden, door als enige vrouw een battle te winnen: handje drukke ;-) Het was een erg gezellige avond, met veel bier en shotjes... We hebben echt een leuke, gemixte groep opgebouwd de laatste dagen. Helaas begint die nu beetje bij beetje uit elkaar te gaan; ik heb afscheid moeten nemen van Kim en Simone, die zouden de volgende dag vertrekken naar het zuidereiland.
Oh ja, en de volgende dag bleek dat er toch een Amerikaan in mijn kamer was bijgeboekt. Die overigens snel vertrokken was, omdat ik te veel lawaai had gemaakt bij terugkomst...
De dag erna ben ik met de kabelbaan naar de Bottanic Gardens gegaan. Het was gelukkig beter weer en het was heerlijk om daar rond te lopen. Het enige nadeel was dat ik toch wel een lichte kater had, maar dat heb ik opgelost door heerlijk een bak friet met aioli weg te eten ;-) De rest van de dag heb ik wat rondgelopen in Wellington, maar voelde me toch niet helemaal goed. Had het of ijskoud of super heet. 's Avonds de gratis snack (pizza) en daarna lekker op tijd naar bed gegaan. Om 21 uur lag ik heerlijk te slapen en de volgende dag pas om 9 uur mijn bedje weer uitgegaan. Heerlijk! Eindelijk lekker geslapen, nadat ik elke dag om 5 uur wakker was... Oh ja, 's nachts nog even wakker geworden van mijn nieuwe kamergenoot. Een Amerikaan van ik denk 60 jaar, die graag naakt rondloopt/slaapt.... Maar goed, geen nachtmerries gehad en de volgende dag museumdag gehad. Ik ben eerst naar het Te Papa museum geweest en daarna naar Wellington museum. Ook nog even rondgelopen en Cuba Street is echt geweldig! Gezellige straat met veel mensen rondhangen en muziek en zo. Heel ontspannen sfeertje. Omdat de lucht er donker werd, ben ik op tijd naar het hostel gegaan. Ik heb heerlijk op bed liggen lezen en daarna weer de gratis snack! Dit keer Fish en Chips, heerlijk! 's Avonds in de kroeg blijven hangen met Jarno, Rob en James, waarmee ik de volgende ochtend zou vertrekken naar het zuidereiland. Om 6.50 uur komt de bus ons ophalen... Om 23 uur met veel moeite naar bed gegaan om te hopen dat ik mijn Amerikaanse kamergenoot niet weer naakt zou aantreffen...
Gelukkig was de nacht goed verlopen en had ik me niet verslapen. Om 6.50 uur zat ik netjes in de bus en om 7.30 uur op de ferry. Het was een heerlijk mooie dag, maar zodra de ferry ging varen, werd het erg koud. We hebben lekker binnen gezeten, genoten van het uitzicht en na 3 uur kwamen we aan in Picton. De bus stond meteen klaar om ons naar Nelson te brengen. Onderweg nog even een korte wijnproeverij gedaan, aangezien deze omgeving bekend staat om zijn goede wijnen.
We hadden weer een gezellige groep in de bus en morgen zullen we in ieder geval met 5 mensen dezelfde tour doen bij Abel Tasman National Park. Ik heb er zin in!

x Debbie

• 21 Januari 2013 - 12:07

Emma Schell:

Hallo Debbie

Hier heeft het behoorlijk gesneeuwd, geen weer om er uit te gaan.
    Leuk om te lezen wat je allemaal mee maakt. Daar geniet ik wel van.
    Zondag is tante Mimie overleden.
    Veel reisplezier,maar ontwijk oude naakte mannen wan de kans is groot dat die nachtmerries uiteindelijk dan toch gaan komen. :P

groetjes oma Trees xxx

• 21 Januari 2013 - 13:38

Ad:

Hoi Debbie,

Wat een geweldige verhalen en wat een boffert is die man dat hij met jouw de kamer mag delen...... maar hij moet wel gewoon zijn pyjama aanhouden anders krijgt ie een SA-tje.
    Hier alles koud en wit.
    Jij lekker verder met genieten en bedankt voor je mooie verhalen.

Groet Ad

• 21 Januari 2013 - 21:21

Marion:

Ieee 'n ouwe naakte vent op je slaapkamer haha das effe schrikken

• 21 Januari 2013 - 21:25

Marion:

He deb waar blijven de foto's !! X mama

• 21 Januari 2013 - 22:26

Walter En Netty:

Hoi Deb, wat een ervaring een naakt Amerikaan op je kamer,
    je bleek een upgrade te hebben kregen!